fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Outsider Art – concursul de arta pentru persoane cu dizabilități

Fundația Creștină Diakónia din Sf. Gheorghe a fondat în anul 2010 „Premiul Irisz House” pentru promovarea artei și a muncii persoanelor cu dizabilități intelectuale din România.
Outsider Art – este concursul de artă pentru persoane cu dizabilități care se află acum la ediția cu nr.11, fiind organizat de ”Casa Iris” din Sf.Gheorghe în parteneriat cu Autoritatea pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități și Ministerul Muncii si Solidarității Sociale.
Alexandra este una din învingătoarele noastre. Dar dincolo de asta, Alexandra este eroina propriei sale vieți și ne este zi de zi, lecție despre respect, dedicare, iubire de oameni și iubire pentru artă.
Alexandra Ursu pictează dintotdeauna. Ale, așa cum îi spun prietenii, are 28 de ani și locuiește de 7 de ani la Cabr ”Sf.Nectarie” Mediaș, un centru aflat în subordinea DGASPC Sibiu. Alexandra se exprimă greu în cuvinte, dar poate fi descoperită prin picturile sale, prin care se exprimă cel mai bine. Prin ceea ce face, Alexandra este un om uimitor care ne arată, încă o dată, că printre oamenii pe care destinul i-a aruncat în lupte ce par a fi nedrepte, există ființe omenești fascinante, ca și poveștile lor de viață.
Tema din acest an a fost : “Lumea asta e de neînțeles” și trebuia să răspundă la următoarele întrebări:
– Cum ai reprezenta lumea de azi? În forme de culoare? Forme întunecate? Negru spre alb?
– Ar fi oameni în poză?
– Ce tehnică ai folosi?
Două din lucrările Alexandrei, ”Repaus” și ”Liniștea Pământului” au fost selectate pentru vernisajul de la București și vor concura pentru marele premiu. La concurs s-au înscris 70 de participanți cu 178 de lucrări. Din cele 178 de lucrări înscrise au fost selectate pentru jurizarea finală 29 de lucrări care vor fi expuse în cadrul unui vernisaj la București în data de 10.12.2021.
Etichete: