fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Orchestra ”Grenzenlos” aduce Simfonia Păcii la Sibiu

Un concert extraordinar va fi oferit sibienilor în 16 iulie, la Sala Thalia, de orchestra ”Grenzenlos (Fără Granițe), formată de 60 de tineri instrumentiști din Germania, Lituania, Polonia și România.

Repertoriul orchestrei include cântece populare din diferite țări, muzică tradițională la instrumente de suflat, titluri swing, oldies și muzică simfonică, punctul culminant constând în interpretarea Simfoniei păcii ”Dona Nobis Pacem”, compusă de Hazel Leach. Concertul va dura aproximativ 100 de minute, iar intrarea este liberă.

Evenimentul de la Sibiu face parte din turneul de concerte al orchestrei ”Grenzenlos” derulat în perioada 14-16 iulie, în cadrul unui proiect Erasmus, în Regiunea Centru din România, respectiv în Alba Iulia, Sebeș și Sibiu. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru susține aceste evenimente culturale, ca urmare a parteneriatului Regiunii Centru cu Landul Branderburg, cu sprijinul Reprezentanței de Parteneriat bilateral Regiunea Centru-Branderburg.

Concertul va fi susținut de un grup de muzicieni de la Academia Muzicală și Culturală din Wildau (Germania), Asociația „Musik und Leben“ e.V. Luckau (Germania), Școala de Muzică din Utena (Lituania), Asociația de Muzică „BIS“ din Wschowa (Polonia), Liceul de Artă din Sibiu și invitații lor. Aceștia vor interpreta o suită de momente muzicale cu fragmente de muzică de cameră sau simfonică, combinate cu stiluri de muzică specifice țării lor și cu hituri internaționale consacrate. Cei 60 de instrumentiști își propun să încânte audiența prin limbajul emoțional al muzicii, depășind granițe și conectând generații, stiluri și oameni de diferite naționalități.

Etichete:

Recomandam sa citesti si