fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Oncologia se mută deasupra Maternității

Pacienții cu afecțiuni oncologice vor fi spitalizați într-o secție reabilitată și modernizată, situată la etajul II al clădirii Maternității. Cele 19 saloane ale secției oferă condiții optime atât pacienților, cât și personalului medical.

Modernizare completă

Toate saloanele au fost complet reabilitate, modernizate și eficientizate energetic. A fost înlocuită tâmplăria interioară și exterioară, refăcute rețelele de alimentare cu apă, canalizare, de energie electrică și încălzire. Podelele sunt acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereții au zugrăveli antibacteriene. Corpurile de iluminat sunt de tip led, la geamuri au fost instalate sisteme parasolare, iar în exterior a fost montat un sistem termoizolant. Au fost instalate sisteme de climatizare automată în saloane și pe holurile de acces, precum și senzori de detectare-semnalizare incendiu. Pacienții au la dispoziție un sistem „nurse call”, destinat apelării asistentelor medicale.

Fonduri europene și locale

Lucrările de reabilitare a acestei secții au fost cuprinse în contractul „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, reprezentând fonduri europene nerambursabile, obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contribuția proprie a CJS a fost de 7,61 milioane de lei, iar Primăria Municipiului Sibiu a alocat, prin Agenda de Sănătate, alte 3,5 milioane de lei.

Secția de Oncologie a funcționat până acum în Pavilionul ORL, soluție provizorie care a permis efectuarea lucrărilor de modernizare la infrastructura spitalicească.

Încă trei șantiere în SCJU

În momentul de față, la Spitalul Clinic Județean de Urgență, avem șantiere deschise la Medicina Nucleară, la vechea locație a Secției Cardiologie și la subsolul Blocului Chirurgical. De asemenea, creăm noi spații spitalicești prin reabilitarea locației în care a funcționat magazinul de la intrarea în clădirea Maternității Noi, care va fi alocat pentru spitalizarea de zi a pacienților oncologici”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si