fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” revine după 2 ani de pandemie

„După doi ani în care ne-au lipsit zumzetele și harnicele mânuțe ale MICILOR noștri meșteri MARI, așteptăm cu nerăbdare zilele de 18 – 20 mai 2022! Atunci ne vom reîntâlni cu ei la cea de-a XXV ediție a fazei județene sibiene din cadrul Olimpiadei Meșteșuguri artistice tradiționale”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Muzeului ASTRA, gazda evenimentului.

Pentru început vă propunem să o cunoaștem pe Antonia Eliza Scutaru, unul dintre meșterii pe care îi veți putea întâlni în cadrul olimpiadei. Originară din Arpașu de Sus, tânăra în vârstă de 9 ani, a pătruns în lumea fascinantă a semnelor și simbolurilor realizate cu acul pe pânza albă de bumbac, cu fir negru. Micul meșter a fost inițiată în tehnica cusutului și brodatului, a confecționării costumului popular specific Țării Făgărașului de către una dintre cele mai iscusite și talentate creatoare populare din zona Sibiului, Dobrilă Aurelia, astăzi în vârstă de 74 ani.
Pe 20 mai, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, o veți reîntâlni pe talentata Eliza alături de alți talentați mici meșteri sibieni.
Etichete:

Recomandam sa citesti si