fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Olarii deschid târg în centrul Sibiului

targuk olarilor 2022

Petrecem sfârșitul acestei săptămâni, împreună, la Târgul Olarilor: a 56-a ediție a manifestării aduce în Piața Mare din Sibiu peste 120 de meșteri și familii de olari.

În 3 și 4 septembrie 2022, olari din toate colțurile țării își dau întâlnire la Sibiu, căci Târgul Olarilor va fi din nou gazdă bună pentru meșteri ce lucrează lutul pe roată, după vechi tehnici învățate de la părinți și bunici, dar și pentru tineri ceramiști ce leagă tradiția de modernitate prin diverse modele decorative.

Astfel, motive străvechi precum valul, spirala, șarpele, cocoșul, pasărea, spicul de grâu, utilizarea culorilor ocru, verde, albastru, ceramica lucrată în stilul culturii Vădastra sau lutul modelat manual după tehnica Cucuteni– toate vor sta în prim-planul manifestării.

Ca la fiecare ediție a manifestării, vizitatori de toate vârstele au prilejul să urmărească olarii lucrând la roată, dar și să încerce ei înșiși să modeleze lutul și să îl decoreze, în cadrul atelierelor coordonate de meșteri.Ediția 2022 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Olarii deschid târg în centrul Sibiului

Programul evenimentului:Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie 2022, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 8.00 – 22.00.

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Judeţean Sibiu.Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

Etichete:

Recomandam sa citesti si