fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Sibiu

Olandezii caută parteneri de afaceri la Sibiu

Clubul Economic German Transilvania din Sibiu a găzduit, în 23 mai, o întâlnire de afaceri Bussiness-To-Bussiness a membrilor clubului și a altor parteneri, cu oameni de afaceri olandezi.

Colaborarea Sibiului cu orașul înfrățit Deventer (Regatul Țărilor de Jos) a început din 1989, acordul de parteneriat fiind semnat în 2007. De atunci și până în prezent, colaborarea a fost constantă, implicând atât autoritățile publice locale și județene de ambele părți, cât și diverse instituții din domeniul social, cultural, educațional și economic, unele având și astăzi parteneriate bilaterale.

Misiune economică în Sibiu

Săptămâna aceasta, o delegație de antreprenori din Deventer a venit la Sibiu, într-o misiune economică pentru identificarea de oportunități de afaceri și noi parteneriate cu antreprenori din Sibiu. Reprezentanții mediului de afaceri olandezi s-au întâlnit cu mai multe companii din aceleași arii economice din Sibiu. Misiunea a fost organizată de Asociația din Deventer pentru Antreprenori Mici și Mijlocii cu afaceri internaționale (MKB Trade Office), susținută de Primăria Deventer. La întâlnire au participat și reprezentanții Asociației olandeze regale a metalului (Koninklijke Metaalunie), o asociație de companii active în prelucrarea metalului. Aceștia se aflau în vizită la Camera de Comerț din Sibiu, pentru pregătirea unei viitoare misiuni economice în acest domeniu în România, în toamna acestui an.

Un ”laborator de idei”

În prezența d-nei Janette Verrijzer – șefa departamentului economic al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, a d-nei Nicoleta Mituț – managerul departamentului de afaceri internaționale din cadrul Primăriei Deventer, d-l. Erik de Boer – director al Asociației MKB Trade Office Deventer, d-l. Philippe Hondelink – secretarul Asociației Regale a Metalului, regiunea nordică, d-l. Octavian Isailă – președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, d-l. Wolfgang Köber – președinte al Clubului Economic German Transilvania și cu colaborarea d-lui Mircea Borza, șeful departamentului economic al Ambasadei României în Olanda, a Consiliului Județean Sibiu și a membrilor și invitaților din comunitatea de afaceri locală, s-au făcut scurte introduceri în limba engleză ale invitaților, urmate de discuții individuale care sa întărească și să dezvolte legăturile de afaceri între cele două țări. În timpul discuțiilor bilaterale dintre reprezentanții olandezi și sibieni ai mediului de afaceri, s-au născut noi idei de colaborare care pot duce la noi parteneriate”, se arată în comunicatul comun de presă al Clubului Economic German Transilvania (DWS) și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultura Sibiu (CCIASB).

Etichete:

Recomandam sa citesti si