fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Oferte de petrecere a timpului liber, gastronomie locală şi mişcare în aer liber la Târgul de Ecoturism din Sibiu

Târgul de Ecoturism de la Sibiu îşi aşteaptă vizitatorii, în perioada 8-10 aprilie, la Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA, pentru a descoperi cele mai tentante oferte de petrecere a timpului liber şi de explorare a zonelor rurale pline de tradiţii autentice, a peisajelor naturale montane şi nu numai, toate ogranizate în aşa fel încât să aibă un efect negativ minim asupra mediului înconjurător.

Deschiderea Târgului de Ecoturism a avut loc vineri, 8 aprilie, la Pavilionul menţionat, unde reprezentanţii organizaţiilor implicate în această nouă ediţie s-au întâlnit cu sibienii şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, instituţia care a iniţiat evenimentul, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, prin Programul „Anii Drumeţiei”.

Au fost prezenţi preşedinta Consiliului Judeţeean Sibiu, Daniela Cîmpean, managerul public al judeţului Sibiu, Adrian Bibu, primari din comunele implicate în eveniment, reprezentanţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi ai altor instituţii partenere.

„Ne-am propus la nivel de judeţul Sibiu să facem din dezvoltarea ecoturismului principala strategie în domeniul turismului şi constatăm că se poate. Iată că aceasta capătă un contur şi se pun bazele pe termen lung în această direcţie. Ne-am propus să dezvoltăm un Sibiu bazat pe valorificarea a tot ceea ce avem bun şi frumos în natură, în domeniul cultural, să punem bazele unui turism care să implice comunităţile locale şi întreaga comunitate, mă refer la operatorii de turism şi agenţii economici şi cu un impact negativ cât mai mic asupra mediului”, a spus Daniela Cîmpean.

Mişcare în aer liber

Vizitatorii din weekend vor avea posibilitatea să cunoască ofertele de ecoturism şi chiar cele de mişcare în aer liber.

„Târgul nostru are patru secţiuni. Este vorba de o secţiune de prezentare a ofertelor turistice, apoi un format de conferinţe tematice care au rolul să inspire pe cei care devin operatori sau sunt la început de drum, avem o parte mare de expozanţi care sunt cumva oferte de servicii de ospitalitate şi gastronomie conexe cu turismul, cu ceea ce promovăm noi, şi mai avem o parte foarte importantă, o parte nouă, experienţele de mişcare în aer liber, care vor avea loc sâmbătă şi duminică şi în care am invitat vizitaotrii să deguste în lumea a ceea ce înseamnă ecoturism”, a spus Cristian Cismaru din echipa „Anii Drumeţiei”.

Conform unui comunicat al echipei coordonatoare, cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism se concentrează pe promovarea experiențelor în aer liber: de la drumeții pe traseele montane și cele colinare, cu experiențe culturale integrate, la ture cu mountainbike, activități sportive și educative dedicate celor mici, tururi culturale sau activități relaxante pe apă, evenimentul oferă o paletă largă de idei pentru petrecerea timpului liber pentru sezonul primăvară – vară 2022.

La fel ca ediția anterioară, evenimentul reprezintă și o platformă de dezbatere și educație în ceea ce privește contextul local și tendințele dezvoltării ecoturismului în județ. În fiecare zi, de vineri până duminică, veți putea participa la conferințe susținute de specialiștii din domeniu.

Organizatorii îi îndeamnă pe sibieni să descopere și redescopere regiunea Sibiului, să se bucure de natură și să fie curioși în a cunoaște comunitățile locale și poveștile acestora. În acest sens, Târgul reunește oferte turistice din Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, Țara Oltului și Valea Hârtibaciului, dar și din Municipiul Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si