fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Ofelia Popii câștigă din nou premiul UNITER

Actrița Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Ofelia Popii, a câștigat premiul UNITER pentru cea mai bună actriță. Luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a mers la actrița Ofelia Popii pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota din spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, scenariul Silviu Purcărete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô”, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, la ediţia a 27-a a galei Uniunii Teatrale din România 2019 care are loc la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Ofelia Popii câștigă din nou premiul UNITER„E un spectacol foarte greu. Îi mulţumesc din suflet domnului Silviu Purcărete pentru încrederea pe care mi-a oferit-o. Datorită încrederii lui, reuşesc să merg pe drumul ăsta pe care-l iubesc atât de tare. Mulţumesc domnului Constantin Chiriac şi mulţumesc întregii echipe! Este un spectacol care e o adunare de forţe, de concentrare”, a spus actriţa.

Pentru a 27-a ediţie a Galei premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.

Oamenii de teatru sărbătoresc un veac de la inaugurarea, în Piaţa Avram Iancu, a celei mai importante instituţii teatrale din Transilvania. Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt prezenţi la eveniment.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si