fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport Medias

Octavian Popa Calotă „și-a sărbătorit majoratul” în baschet

În această perioadă, în care Liga Națională este suspendată, Octavian Popa Calotă a acordat un interviul site-ului Clubului CSM Mediaș în care a vorbit despre cum s-a simțit la Mediaș, cum își petrece timpul liber în aceste momente și multe altele. În acest sezon, Calotă „și-a sărbătorit majoratul” în baschet, acesta fiind al 18-lea sezon pentru experimentatul jucător român.

Octavian Popa Calotă a început baschetul profesionist la Sibiu în 2008 după care a trecut în 2011 la BCM U Pitești pentru ca în 2013 să revină la Sibiu. La Sibiu a jucat până în 2016 când a ales să se transfere la BC Timișoara.

Octavian Popa Calotă are 35 de ani, iar în sezonul trecut a evoluat în Liga Națională de Baschet pentru SCM Timișoara. Acesta este născut în Focșani, iar pe lângă BC CSU Sibiu, a mai evoluat la Pitești. Baschetbalistul măsoară 185 de cm și este conducător de joc. Acesta a sosit la CSM Mediaș de la SCM Timișoara, acolo unde în 19 partide de campionat a reușit 7.5 puncte, 2.7 recuperări și tot atâtea pase decisive. De-a lungul carierei a mai evoluat la BC CSU Sibiu și BCM U FC Argeș Pitești. De asemenea, acesta a făcut parte din lotul României pentru Eurobasket 2017.

„Kevin” a adunat medii statistice de 13.3 puncte, 3.6 recuperări și 5.3 pase decisive în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Redăm mai jos interviul:

Cum crezi că se va încheia actualul sezon al LNBM? Sau cum consideri că ar trebui să se încheie?

Depinde în ce direcție se schimbă situația. Dacă ar fi după mine, aș începe antrenamentele de mâine, dar suntem cu toții conștienți că sănătatea e pe primul loc și nu are sens să forțăm nimic. Nu m-am gândit prea mult cum consider că ar trebui să se termine campionatul, deoarece nu dețin vreo funcție în conducerea Federației. Am observat totuși că nu cu mult timp în urmă au fost transmise live spectacolele de operă și piese de teatru. Ar fi o idee și pentru noi, cred. Totuși, dacă pauza va continua pentru mult timp, va fi aproape imposibil ca sportivii să revină la forma fizică maximă într-un timp foarte scurt. După cum spuneam, sănătatea primează, deci orice decizie se va lua, trebuie luată în această direcție.

Cum te-ai simțit la Mediaș în această perioadă?

De la antrenori, staff tehnic, conducere și coechipieri, pentru toți am numai cuvinte de laudă. Sezonul acesta a fost o experiență cu adevărat aparte. Am mers la „muncă” în fiecare zi cu zâmbetul pe buze. Pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor.

Cum îți petreci timpul acasă în aceste momente?

Timpuri ca acestea te fac să îți reevaluezi prioritățile în viață și să-ți dai seama ce este cu adevărat important. Mă bucur din plin de timpul petrecut în familie. Mă joc cu copiii mei toată ziua, facem teme, exerciții fizice, citim, ne jucăm pe PlayStation, încercăm rețete noi, ne uităm la filme și seriale.

Un mesaj pentru suporterii echipei!

M-am bucurat să văd că fanii au venit în număr mare la sală și ne-au susținut la fiecare meci până la capăt, indiferent de rezultat. Se vede cu ochiul liber că sunt cunoscători ai fenomenului. Vreau să le mulțumesc pe această cale și să le transmit că este o plăcere să joc în fața lor.

Ce îți propui pe viitor pe plan baschetbalistic?

Mi-am propus să nu-mi propun nimic (râde). Vreau să iau lucrurile pas cu pas și să mă bucur de fiecare moment în parte. Sunt la faza în carieră în care confortul meu fizic și psihic este pe primul plan. Bineînțeles că îmi doresc să joc cât mai mult timp pentru că pe teren mă simt în elementul meu și iubesc ceea ce fac. Atât timp cât voi fi mulțumit și lumea va fi mulțumită de felul în care evoluez, voi fi pe parchet.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si