fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Judet

Oaspeți de peste Prut vin la Festivalul „Sfântă ni-i vatra!”

Vino îmbrăcat în ie la Muzeul Astra și intri gratuit

Peste 140 de artiști, meșteșugari și oameni de cultură din Republica Moldova vor participa la Festivalul „Sfântă ni-i vatra!”, organizat de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul proiectului „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească”. Evenimentul se va desfășura în perioada 14 – 16 iulie, la sediul Consiliului Județean Sibiu, la Biblioteca ASTRA și în Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Vizite de studiu

Oaspeții din Moldova vor avea parte de o serie de vizite de studiu în Rășinari, Tilișca, Săliște, Biertan, Valea Viilor și Axente Sever, pe tema valorificării patrimoniului local ca parte în promovarea turistică. De asemenea, vor participa la seminarii privind managementul cultural și bune practici din administrația publică în accesarea fondurilor nerambursabile destinate dezvoltării infrastructurii culturale. Încă din anul 2017, Județul Sibiu are încheiat un Acord de colaborare cu Raionul Dondușeni, care a permis o mai bună cunoaștere a culturii și tradițiilor fiecărei părți, dar și extinderea legăturilor de colaborare cu Raioanele Criuleni și Strășeni.

Ne dorim să împărtășim din moștenirea culturală excepțională a județului nostru, să întărim sentimentul de apartenență la aceeași vatră prin acțiuni comune, care să ne permită să ne cunoaștem atât ca profesioniști, cât și ca oameni. Prin acest festival, ne dorim să demonstrăm că graiul românesc nu este singurul lucru care ne leagă”, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Buget generos

Proiectul Trei Culori și-o Singură Credință: Românească este derulat de Consiliul Județean Sibiu în cadrul unei finanțări acordate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Bugetul total al proiectului este de 392.112 lei, din care 18.672 lei reprezintă cofinanțarea de 5% a Consiliului Județean Sibiu, iar 373.440 este finanțare nerambursabilă.

Publicul larg este invitat să participe la următoarele evenimente:

Vineri, 14 iulie:

orele 10.00 – 13.00: curtea interioară a Consiliului Județean – parada ansamblurilor folclorice din cele trei raioane moldovenești. Expoziția meșterilor și producătorilor locali;

orele 15.00 – 17.00, Biblioteca Județeană „Astra” – simpozionul cultural „Sfântă ni-i vatra!”. Expoziție de carte, pictură și documente privind istoria comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Sâmbătă, 15 iulie:

09:00 – 21:30, Muzeul „Astra” din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de Țară – Expoziție și animații culturale oferite de colective culturale, meșteri și producători locali moldoveni.

16:45 – 22:00, Muzeul „Astra” din Dumbrava Sibiului, scena Târgului de Țară Spectacol folcloric „Sfântă ni-i vatra!” – vor evolua 6 ansambluri tradiționale din Moldova și „Junii Sibiului”. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu.

Duminică, 16 iulie:

09.00 – 12.30, Muzeul „Astra” din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de Țară – Expoziție și animații culturale oferite de colective culturale, meșteri și producători locali moldoveni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si