fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Educatie

Oameni reprezentativi ai burgului, împreună în volumul „Personalități culturale ale Sibiului”

Oameni reprezentativi ai burgului, „adunați” în volumul „Personalități culturale ale Sibiului”

Oameni reprezentativi ai burgului nostru se întâlnesc la Teatrul Gong la lansarea cărții „Personalități culturale ale Sibiului”. După 7 luni de întârziere, timp în care autorii au așteptat ridicarea restricțiilor Covid privind organizarea evenimentelor, a venit momentul mult așteptat, momentul lansării cărții. Evenimentul organizat de Asociația culturală e-Xplorator Sibiu va avea loc joi 3 iunie la ora 19, la Teatrul Gong cu respectarea tuturor regulilor impuse.

Însumând 50 de oameni de cultură din toate domeniile, de la artiști vizuali, dirijori, organizatori de festivaluri internaționale de film sau de teatru, artiști fotografi, pictori, sculptori, actori și interpreți, până la directori ai unor instituții de cultură, Filarmonică, Teatru de balet, Ansamblul Junii Sibiului, Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal Astra editori de carte, poeți, scriitori sau publiciști, cu toții au participat la proiectul Asociației culturale e-Xplorator Sibiu și împreună au creionat imaginea unui Sibiu eminamente cultural.

După ce am scris despre oamenii de afaceri sibieni în lucrarea „Personalități de referință ale Sibiului”, despre femeile de succes în lucrarea „Femei puternice, femei de succes” sau despre tinerii de excepție cu rezultate spectaculoase la învățătură și cu premii internaționale la competițiile artistice și  sportive, în cartea „Tinerii de elită ai Sibiului”, de data aceasta ne-am îndreptat privirea spre oamenii de cultură, pe care i-am pus, așa cum le stă bine, în lumina reflectoarelor. Asociația e-Xplorator Sibiu lansează așadar cartea „Personalități de cultură ale Sibiului”, o lucrare care reunește elitele sibiene care, împreună cu alte câteva sute de oameni de cultură dedicați și implicați, au reușit să dea sens noțiunii de cultură transformând-o într-un element esențial al vieții noastre, o punte de legătură capabilă să ne unească prin frumos.”, Ioana Adela Curta, președinte al Asociației e-Xplorator Sibiu.

Personalitati culturale ale Sibiului„Sibiul a pariat pe cultură și a reușit să devină un centru important nu doar la nivel național, dar cu evenimente de nivel internațional. Cartea ”Personalități culturale ale Sibiului” nu își propune să prezinte evenimentele care aduc renume Sibiului, ci pe oamenii care creează evenimente, pe oamenii care produc o cultură de cel mai înalt nivel.”, Teodor Boantă, coordonator proiect.

Proiectul editorial este realizat de Asociația culturală e-Xplorator Sibiu și este co-finanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Culturală.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si