fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

O școală de vară altfel la Sibiu: aventură și cunoaștere în mijlocul naturii

Școala Andreiană se numește minunea care se întâmplă zi de zi, în mijlocul naturii, pe dealurile din Gușterița, într-o clădire istorică, recondiționată cu multă migală, cu profesori dedicați pe care cei mici îi îndrăgesc atât de mult încât la finalul zilei, greu se despart.

”Minunea aceasta vrem să o împărțim acum cu toți copilașii din oraș care sunt în căutarea unei școli de vară, accesibilă ca preț dar cu ofertă educațională extrem de atractivă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Pentru școala de vară am pregătit un program diversificat, integrat, cu teme individuale pentru fiecare săptămână, dar subordonate unei teme centrale. Astfel, de dimineața până seara, ne vom împărți timpul între grădină, spațiul interior și excursii, în jurul temei centrale: Tradiții în spațiul românesc.

Activitățile sunt gândite pe baza unui program educațional echilibrat, care îmbină mișcarea, joaca, învățarea, temele de vacanță cu relaxarea, asigurând, astfel, copiilor, o experiență dinamică, care să le susțină dezvoltarea socio-emoțională. Programul zilnic este de la 8,30 la 17,00 și este structurat pe 7 săptămâni, în fiecare săptămână fiind implicați instructori specialiști, cu experiență, pentru susținerea unor ateliere atractive:

19-23 iunie – Săptămâna poveștilor românești – O călătorie vastă, prin joc și exerciții, în lumea poveștilor, facilitată de doamna Mirona. Dobândim o serie de aptitudini printre care vorbitul în public, creativitate, lucru în echipă.

26-30 iunie – Arta modelajului în lut – Modelajul în lut este o modalitate prin care copilul își spune povestea despre sine, atât prin figurinele create, cât si prin cuvintele doamnei Mirela care acompaniază activitatea.

3-7 iulie – Arta picturii icoanelor pe sticlă – Copiii vor fi ghidați în această fascinantă călătorie artistică de doamna Mirela, dezvoltându-le pace interioară și concentrarea.

10-14 iulie – Meșteșugul țesutului – Atelierul de inițiere în arta țesutului la mini-războiul de tesut orizontal, cu materiale reciclate, susținut de meșteri din Rm. Vâlcea, pune accent pe răbdare, creativitate, cromatică.

17-21 iulie – Istoria și dansurile românilor – Învățăm cu specialiști despre istoria românilor, comunicăm prin jocuri, dans, mimă și chiar provocări haioase.

24-28 iulie – Port și simboluri naționale – Vom efectua o incursiune în cromatica artei tradiționale românești, să înțelegem ”zestrea bunicii”.

31 iulie-4 august – Istoria banilor – Învățăm despre istoria banilor, ce sunt și la ce folosesc, muncă și răsplată, cheltuieli și economisire, generozitate și planuri.

Pe tot parcursul programului presărăm vizite, excursii, experimente, jocuri distractive, lectură/teme și relaxare, zilnic de la 8:30 la 17:00.  Puteți opta pentru una, două sau mai multe săptămâni, iar tariful este de 550 lei/săptămână. Perioada de înscrieri se finalizează în 16 iunie, ulterior doar în funcție de disponibilități”, anunță reprezentanții Școlii Andreiene din Sibiu

Pentru detalii, contactați numărul de telefon: 0742 357 034

Școala Andreiană construieşte o comunitate bazată pe valori creştine care, prin amplasarea aproape de natură și concentrarea pe educația non-formală, asigură copiilor bucuria firească a cunoaşterii.