fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

O oală cu mâncare uitată pe aragaz a pus în pericol locatarii unui bloc din Sibiu

O oală cu mâncare uitată pe aragaz a pus în pericol locatarii unui bloc din municipiul Sibiu, str. Șteflești în această după-amiază.

Un apel venit pe numărul de urgență 112, sesiza fum ce iese din bucătăria unui apartament situat la etajul 3 al unui bloc de pe strada Șteflești.

La locul indicat s-au mobilizat de urgență pompierii militari ai ISU Sibiu cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă dintre care 1 autospecială de salvare și intervenție la înălțime precum și un echipaj SMURD alături de un echipaj SAJ.

Sosiți de urgență la fața locului, salvatorii au constatat că în bucătăria apartamentului o oală cu mâncare ardea cu degajare de fum dens pe aparatul de gătit.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp și apartamentul ventilat.

Două persoane (femeie și bărbat) au primit îngrijiri medicale si au fost transportate la spital cu ușoară intoxicație de fum, pentru realizarea de investigații suplimentare.

Măsuri preventive

⚠️ Atenție!
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă reamintim că trebuie să supravegheați mijloacele de preparare a hranei pe timpul funcționării.

Dacă se întâmplă să ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie: ‼️ opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;

❌ nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;

🔥 stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

✅ Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului!

Dacă nu reuşiţi să stingeţi incendiul, iar acesta se extinde, evacuaţi persoanele din locuință, alertaţi vecinii şi sunaţi urgent la 1️⃣1️⃣2️⃣ pentru intervenţia pompierilor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si