fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

O maladie crudă i-a furat Antoniei Leordean, dreptul la o viață normală

O maladie crudă i-a furat Antonia Cristina Leordean, dreptul la o viață normală

La doar 12 ani, Leordean Antonia Cristina, o adolescentă din Arpașul de Jos, își dorește cel mai mult să alerge, să se joace cu frații săi și să le poată spune „Te iubesc” și „Mulțumesc” părinților ei pentru toate eforturile pe care le-au făcut pentru aceasta. Din nefericire, boala cu care s-a născut i-a furat dreptul la o copilărie și o viață normală.

Încă de la naștere, medicii au diagnosticat-o cu suferință fetală cronică acutizată și tulburări metabolice de acomodare. La vârsta de un an a urmat un consult neurologic, unde a primit un nou diagnostic- tetrapareză spastică sechelară și manifestări critice generalizate. „La vârsta de 1 an mergând la medicul de familie, acesta m-a consultat și a observat că la manuța stânga aveam pumnul strâns și piciorul stâng strâmb. Medicul de familie ne-a trimis de urgență la consult neurologic. De acolo mi-a mai dat un diagnostic: tetrapareză spastică sechelară și manifestări critice generalizate, după care mi- a recomandat tratament cronic cu Depakine sirop.”, ne-a mărturisit copila.

Antonia Cristina Leordean

La vârsta de 4 ani au început crizele epileptice și au urmat întâlnirile cu medicul neurolog, care a refăcut tratamentul și a dat un nou diagnostic și anume, epilepsie simptomatică, retard mental sever și întârziere de dezvoltare. Până la cei 12 ani, Antonia Cristina Leordean, a făcut numeroase proceduri de recuperare, dar fără niciun rezultat pentru că manuța a rămas deformată.

La doar 6 ani a reușit să facă primii pași, în prezent, își poate desfășura activitatea zilnică. Însă, din păcate, poate rosti doar câteva cuvinte, cuvinte uzuale, care cu greu pot fi înțelese de către cei dragi.

Părinții fetei au transformat imposibilul în posibil, făcând eforturi uriașe pentru a ameliora suferința Antoniei Cristina. Copila are nevoie de orteze pentru picioare și mânuță stânga, dar costurile sunt foarte mari. Familia micuței ne cere ajutorul tuturor celor care putem și vrem să facem o mică donație în contul RO59RZBR0000060019104160, deschis pe numele Tatiana Maria Leordean, mama acesteia.  „Vă rog din suflet dacă mă puteți ajuta cu cât de puțin. Va mulțumim din suflet!”, este strigătorul de ajutor al fetiței.

 

Etichete: