fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

O gravidă din Alțîna a născut cu ajutorul unui echipaj SMURD Sibiu

Marți, 18 ianuarie 2022, este cu siguranță o zi memorabilă și de neuitat pentru trei pompieri din cadrul ISU Sibiu.

Alarma care suna într-o zi normală de lucru pentru un echipaj de prim-ajutor din Sibiu anunța transportul la spital din Alțîna al unei femei însărcinate care acuza mici dureri, specifice sarcinii.

În tura de serviciu erau Bogdan, Radu și Dan, “frați de armă”, paramedici SMURD, dar și prieteni în timpul liber. S-au echipat urgent, au bătut palma și au plecat de urgență spre caz. “Hai, Doamne ajută să fie bine”.

Ajunși la casa femeii, definiția unei misiuni obișnuite s-a schimbat. În loc să ducă la spital o gravidă, au asistat o tânără mămică la naștere. Travaliul începuse.

Cu un echilibru de fier, cei trei paramedici au analizat rapid situația și au pus în aplicare toate cunoștințele…doar teoretice, până la acel moment. Fiecare a intrat, însă în rol, cu mult curaj.

“Cât timp Radu i-a măsurat valorile mamei și ale copilului, Dan ne-a pregătit ce am avut nevoie și a vorbit în permanență cu mama, iar eu… am fost cel norocos! Am ținut primul copilul în brațe! Este o senzație extraordinară. Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta!”, a spus Bogdan.

“Bucuria lor a fost că mama și Andreea-Ioana (așa o cheamă pe cea mică) sunt bine. Felicitări, băieți! Suntem mândri de voi!”, au scris reprezentanții IGSU pe pagina de Facebook.

“Felicitări, dragi colegi! Suntem mândri de curajul, devotamentul și implicarea voastră. (Colectivul ISU Sibiu)”, este și mesajul transmis de ISU Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si