fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Numărul paturilor pentru pacienții Covid din cadrul SCJU Sibiu a fost suplimentat

Se modifică temporar accesul pacienților la SCJU Sibiu

Pentru a preveni aglomerarea  din secțiile Covid  destinate pacienților infectați cu SARS-CoV2 care au nevoie de spitalizare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a făcut demersuri în vederea suplimentării numărul de paturi destinate acestora. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu –  pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19.

Conform noi structuri, pentru spitalizarea pacienților Covid non – ATI sunt disponibile:  114 de paturi în urma unei suplimentări cu 20 de paturi pentru specialitățile chirurgicale.

 

Paturile Covid non-ATI sunt distribuite după cum urmează:

 

  • 45 paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase;
  • 24 de paturi în Pavilionul Oftalmologie (administrată tot de Secția Boli Infecțioase);
  • 32 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale – localizate în pavilionul chirurgical;
  • 13 paturi Covid pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie.

 

Pentru spitalizarea pacienților Covid pozitivi care au nevoie de terapie intensivă, capacitatea de preluare din zona ATI Covid crește la 24 paturi în urma unei suplimentări cu 6 paturi.  Zona ATI Covid este localizată în structurile modulare 1 și 2 ale SCJU Sibiu.

 

Pentru Compartimentul ATI – Obstetrică Ginecologie sunt disponibile 2 paturi, la fel ca în structura anterioară. Acestea sunt destinate exclusiv compartimentului menționat.

 

Per total, conform noii structuri temporare, SCJU Sibiu are în momentul de față: 876 de paturi, dintre care 736 pentru secțiile „verzi” și 140 paturi Covid-19.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si