fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Ce au muncit consilierii locali anul trecut? Un singur raport este depus.

Ioan Plesciuc (USR) este singurul consilier local al municipiului Sibiu care a întocmit și depus raportul de activitate pe anul 2022, acesta fiind publicat pe site-ul Primăriei Sibiu. Ceilalți 22 de politicieni pe care sibienii i-au ales să-i reprezinte în Consiliul Local nu se grăbesc să ne spună ce au făcut anul trecut, deși au trecut deja șase luni din 2023.

Nu există sancțiuni

Potrivit articolului 225, aliniatul 2 din Codul Administrativ, ”fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale”.

Legea nu prevede, însă, un termen-limită pentru depunerea rapoartelor de activitate și nici sancțiuni pentru cei care încalcă această dispoziție. În consecință, rămâne la latitudinea aleșilor locali dacă respectă sau nu Codul Administrativ.

Nimic despre audiențe

Pentru activitatea din anul 2022, și-au depus rapoartele 21 de consilieri, iar pentru anul 2020, doar 18 aleși. Mare lucru nu poți afla, însă, din aceste rapoarte. Consilierii anunță că au participat la ședințele ordinare și extraordinare, precum și la consiliile de administrație din care fac parte. Unii menționează interpelările adresate, eventualele inițiative legislative, dar nimeni nu scrie vreun cuvânt despre cetățenii primiți în audiențe.

Aceeași lege obligă aleșii locali ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul local, respectiv în consiliul județean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii.

În privința aleșilor din Consiliul Județean Sibiu, doar 5 din cei 32 de consilieri nu și-au făcut public raportul de activitate pe anul trecut.

Etichete:

Recomandam sa citesti si