fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Noutate în Muzeul ASTRA: Platforma Educațională Etno Tehno Parc

Muzeul ASTRA a inaugurat, ieri, Platforma Educațională Etno Tehno Parc. Este vorba despre o zonă dedicată activităților educaționale în aer liber, pentru care s-a intervenit peisagistic pe o suprafață de circa 2.000 mp. Construcțiile propuse de o echipă de arhitecți și peisagiști, conexiunile dintre ele și accesibilizarea din diferite puncte din proximitate au costat aproximativ 880.000 de lei și sunt formate dintr-un turn inspirat de moara de vânt de la Beștepe, județul Tulcea, un pavilion multifuncțional și un pavilion de machete. O șură cu două grajduri și un șopru, alături de un amfiteatru completează infrastructura platformei. Pasarela realizată între construcțiile multifuncționale, podețul de acces și amfiteatrul au costat 600.000 de lei. Fondurile au fost asigurate de Consiliul Județean Sibiu, la capitolul cheltuieli de dezvoltare.

,,Aici vin și revin oameni de la sute de kilometri distanță, fapt care confirmă aprecierea vizitatorilor pentru acest muzeu. Aducem astăzi la cunoștință tuturor sibienilor și nu numai că există acum un astfel de spațiu, o platformă educațională cum este Etno Tehno Parc, iar acum cât mai mulți copii și părinți se pot bucura de el. Faptul că în Muzeul ASTRA a fost generat un astfel de proiect se înscrie în viziunea pe care Consiliul Județean o are în ceea ce privește cultura și educația. Investiția în cultură înseamnă o investiție în educație. Am ales să implicăm cât mai mult tinerii și copiii în activitățile instituțiilor culturale. Înțelegem cât de important este ca bazele care se pun în educația tinerilor să fie cele mai bune. Muzeul ASTRA vine, astfel, cu o completare a educației pe care tinerii o primesc pe băncile școlii. Mai mult, aici copiii învață să aprecieze mai mult valorile autentice din România”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Noutate în Muzeul ASTRA: Platforma Educațională Etno Tehno Parc

,,Începând cu anul 2017, au fost demarate o serie de lucrări menite să dezvolte o nouă ofertă de vizitare și de proiecte cultural-educaționale într-o zonă din afara circuitului expozițional. Accentul s-a pus pe spațiul aferent intrării dinspre grădina zoologică, unde existau o școală și două pavilioane care nu mai satisfăceau densitatea proiectelor educaționale. Noua platformă educațională Etno Tehno Parc va deservi și altor activități, cum ar fi conferințe, simpozioane, teambuilding-uri (chiar și Family Days_corporate), dar și întâlniri de afaceri. Vă putem spune că deja avem solicitări pentru astfel de evenimente.”, a declarat Ioana Dan, șef serviciu Educație Muzeală. Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA

,,Este un loc unic de popas, unde vor fi montate diferite instalații de joacă. O să facem și o nouă punte înspre partea din spate a lacului, pentru activități de pescuit. Platforma Educațională Etno Tehno Parc a început să genereze și efecte economice și ne interesează să continue acest lucru. Noi, ca instituție de cultură, trebuie să fim sustenabili și profitabili, nu să fim o povară.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, Manager General Muzeul ASTRA

În anul 2021, 14.000 de copii au participat în programele educaționale pregătite de Muzeul ASTRA, în timp ce din luna iunie 2022 până în prezent peste 4000 de copii au beneficiat de toate activitățile din programul Școala în satul tradițional, derulat chiar în Platforma Educațională Etno Tehno Parc.

Etichete:

Recomandam sa citesti si