fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Noul Computer Tomograf al SCJU Sibiu a fost pus în funcţiune

Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală.

Aparatul a fost achiziţionat cu aproximativ 420.000 euro la finalul anului trecut, în sistem leasing, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu. Ulterior achiziţionării, firma producătoare a efectuat procedurile de montaj pentru noul aparat şi de instruire a personalului medical, în acest sens în perioada 24-27.02 februarie fiind trimis un specialist în domeniu. În acelaşi timp, SCJU Sibiu s-a ocupat de formalităţile necesare punerii în funcţiune, obţinând la începutul lunii februarie autorizaţia din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN). De asemenea s-a efectuat şi o reabilitare a spaţiului aferent aparatului: camera de examinare, camera de achiziţie şi spaţiul pentru pregătirea pacientului.
“Ne bucurăm să anunţăm că am pus în funcţiune noul Computer Tomograf, unul foarte performant, fiind primul aparat de acest tip din dotarea Judeţeanului care asigură şi investigaţii pentru pacienţii cu patologii cardio-vasculare. Sistemul dispune şi de un server de post procesare care generează funcţii avansate de investigare şi folosirea în acelaşi timp de către mai mulţi utilizatori a acestor funcţii, asigurându-se astfel o conectivitate care permite integrarea cu aparatura RMN şi angiografică din dotarea viitorului Centru de cercetare invazivă şi noninvazivă în domeniul patologiei cardiace si vasculare din cadrul spitalului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.
În urma punerii în funcţiune a noului CT, SCJU Sibiu dispune de două computere tomograf, în paralel funcţionând şi aparatul achiziţionat în 2008.

Etichete: