fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Actualitate

Noi măsuri luate de reprezentanții primăriei Mediaș, odată cu creșterea numărului de persoane aflate în izolare la domiciliu

Vă fac cunoscut faptul că începând de vineri, 20 martie și până astăzi a crescut considerabil numărul cetățenilor care s-au întors din străinătate în municipiul nostru. Dacă la sfârșitul săptămânii trecute erau 171 de persoane, astăzi avem deja 265 de medieșeni care s-au întors acasă. Tuturor acestora le recomand în continuare să rămână în izolare la domiciliu și să sune în caz de nevoie la Direcția de Asistență Socială, la numerele de telefon făcute public.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman. Edilul șef a anunțat convocarea de îndată a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, care se va desfășura marți, 24 martie 2020, având pe ordinea de zi următoarele proiecte: reducerea substanțială a numărului de curse efectuate de către S.C. Meditur S.A. pe raza municipiului Mediaș și în satul aparținător Ighișul Nou, începând cu data de 25 martie 2020, ora 5.30, program care va fi respectat pe toată durata stării de urgență. Se ține cont de programul de lucru al angajatorilor din oraș care încă își desfășoară activitatea în această perioadă. În același timp, au fost sistate cursele spre și dinspre market-urile de la ieșirea din oraș, primarul municipiului îndemnându-i pe medieșeni să se aprovizioneze de la magazinele de cartier, pentru a evita deplasările lungi. Un alt punct al ordinii de zi a ședinței din 24 martie este rectificarea bugetară, pentru alocarea de fonduri către Direcția de Asistență Socială și către Serviciul pentru Situații de Urgență, cu scopul a-i ajuta pe medieșenii aflați în izolare la domiciliu, dar și pentru achiziționarea de alimente și materiale necesare în această perioadă, precum dezinfectanți, măști sau echipamente de protecție.

Viceprimarul municipiului Mediaș, Christine Thellmann, a discutat despre modul în care administrația publică locală va implementa măsura de sprijin a persoanelor în vârstă, în contextul situației deosebite cauzate de coronavirusul COVID 19. „Conform articolului 8 din Ordonanța Militară nr. 2/2020, autoritățile publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și să asigure sprijin acestora, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. Toate persoanele care se regăsesc în categoria menționată pot apela la unul dintre cele 4 numere de telefon puse la dispoziție de către colegii de la Direcția de Asistență Socială (0758.028.194, 0758.028.199, 0757.026.943, 0723.797.645). Totodată, pe această cale adresăm cetățenilor rugămintea de a ne sprijini în identificarea persoanelor vârstnice din comunitatea noastră, care nu au aparținători legali, sunând la numere de telefon amintite. Odată cu creșterea solicitărilor de asistență pentru livrarea de hrană și medicamente la domiciliu, dar și pentru distribuirea de informații, apelăm la sprijinul reprezentanților societății civile, al asociațiilor si ONG-urilor. “, a declarat viceprimarul Christine Thellmann. Pe această cale adresăm rugămintea de a ne sprijini în identificarea persoanelor vârstnice din comunitatea noastră, care nu au aparținători legali, prin anunțarea la unul dintre numerele de telefon menționate mai jos, de luni până vineri, între orele 7-18. Telefon: 0758.028.194, 0758.028.199 sau 0757026943. Toate persoanele care doresc să se implice ca și voluntari sunt rugate să trimită un e-mail la adresa primaria@primariamedias.ro, unde pot comunica datele de contact, respectiv numele, prenumele și un număr de telefon. Aceștia vor fi contactați de reprezentanți ai primăriei, dacă va fi nevoie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si