fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Noi intersecţii reconfigurate prin crearea de sensuri giratorii la Sibiu

Primăria Sibiu a emis luni, 4 mai, ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare – Negoi şi a celor pentru amenajarea definitivă a sensului giratoriu de la intersecţia Drumul Ocnei – Calea Şurii Mari.

“Sensurile giratorii sistematizează foarte bine circulaţia în zone aglomerate şi dificile din punct de vedere al vizibilităţii şi geometriei. În punctul de pe strada Ştefan cel Mare în care se va crea noul sens giratoriu se întâlnesc patru străzi ceea ce creează dificultăţi pentru şoferi. În zona Pieţei Obor, sensul giratoriu figurat provizoriu şi-a dovedit eficienţa şi îl vom amenaja definitiv” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului. Ambele contracte au fost semnate cu SC DPC SA în luna martie şi prevăd proiectarea celor două sensuri giratorii şi execuţia lucrărilor.

Contractul pentru reconfigurarea intersecţiei străzii Ştefan cel Mare cu strada Negoi are o valoare de 206.433,08 lei (fără TVA) şi presupune amenajarea unui sens giratoriu cu diametru de 12 m. Acesta va fi creat din borduri, în mijlocul giraţiei urmând să fie amplasat şi un stâlp de iluminat. Circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă lată de 6 metri, fiind amenajată şi o bandă de siguranţă de 1 metru lăţime. Proiectarea şi amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia dintre Drumul Ocnei şi Calea Şurii Mari au fost contractate de Primăria Sibiu la un cost total de 155.012,91 lei (fără TVA). Lucrările de amenajare presupun amenajarea cu borduri a unui sens giratoriu cu un diametru de 8 metri, cu o bandă de giraţie de 5 metri lăţime şi o bandă de siguranţă de 1 metru lăţime. Intersecţia va fi iluminată de un stâlp, iar pentru o mai bună vizibilitate sensul giratoriu va fi marcat cu 20 de lămpi cu lumină intermitentă. Proiectarea este finalizată pentru ambele intersecţii în prezent. După obţinerea autorizaţiei de construcţie, firma contractată va începe lucrările efective. Termenul de execuție a lucrărilor prevăzut în contracte este de de 2 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si