fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Nicu Ștefănuță: ”Tot mai multe aeroporturi din UE trec peste drepturile europene ale românilor!” (C.P.)

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (grupul Verzilor/ALE) semnalează că drepturile europene ale românilor sunt încălcate în tot mai multe aeroporturi din Uniunea Europeană. După ce Aeroportul Internațional din Viena a recunoscut că nu respectă drepturile europene ale românilor prin controalele de securitate suplimentare ilegale la care sunt supuși aceștia și a luat, ulterior, măsuri în acest sens, și aeroporturile din Frankfurt și Paris par să nu respecte legislația europeană care menționează un singur control de securitate (one stop security ready). Ștefănuță face o nouă interpelare la Comisia Europeană.

Am primit semnale de la cetățeni români care mi-au transmis că și la Frankfurt și la Paris sunt puși să mai treacă o dată prin filtrul de securitate după ce aterizează. Știm deja că dublele controale de securitate sunt nu doar ilegale, dar și discriminatorii și umilitoare pentru pasagerii români. Nu mai vreau ca alți cetățeni europeni să treacă pe lângă noi cu ‘priority’ în timp ce noi stăm la cozi infernale. Îmi doresc să punem stop curând umilinței și să fim și noi în rând cu Europa. Iar asta va fi posibil odată cu aderarea țării noastre în Schengen” declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Ca urmare a sesizărilor, eurodeputatul Nicu Ștefănuță a trimis o nouă interpelare către Comisia Europeană prin care cere ca executivul european să discute cu conducerea celor două aeroporturi pentru a găsi soluții care să respecte drepturile cetățenilor europeni care nu se află în spațiul Schengen.

Ștefănuță cere, de asemenea, lămuriri Comisiei Europene cu privire la modalitățile prin care instituția ajută în procesul de aderare a României la Schengen: „cetățenii vor să ştie care sunt acţiunile concrete în favoarea accelerării acestui proces”, adaugă europarlamentarul sibian.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Etichete: