fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Nicolae Ștefănuță visează la ”o lume mai bună” și la un nou mandat de europarlamentar

Cu un discurs demn de candidatele la ”Miss World”, sibianul Nicolae Ștefănuță visează la un nou mandat de europarlamentar. Și-a anunțat deja candidatura, de data aceasta ca independent. S-a despărțit, acum un an, de Alianța USR-PLUS care i-a făcut cadou primul și, cel mai probabil, ultimul mandat în Parlamentul European. Acum se bazează pe sprijinul financiar și moral al Grupului Verzilor / Alianța Liberă Europeană, care l-a primit cu brațele deschise și l-a făcut, în urmă cu două luni, vicepreședinte.

Are nevoie de 300.000 de voturi

Pentru a-și putea depune candidatura de independent la alegerile europarlamenare, Ștefănuță trebuie să prezinte o listă cu 100.000 de semnături. Dacă face rost de ele, urmează un hop și mai mare: obținerea a 300.000 de voturi la scrutinul din luna iunie. Politicianul născut la Rășinari se arată foarte optimist în privința șanselor de a fi ales. Se bazează în primul rând pe voturile comunităților LGBT, fiind unul dintre europarlamentarii care au votat pentru sancționarea statelor (inclusiv România) care nu au respectat drepturile LGBTIQ+. Ștefănuță mizează și pe votul tinerilor care înghit pe nemestecate lozincile banale recitate de el: ”Europa iubește drepturile Omului și dreptul omului de a iubi”, „Haideți să punem viitorul tinerilor în centrul politicii!”, ”Tinerii au nevoie să fie auziți, ajutați, ascultați!” etc.

Cum ar fi…?”

Chiar ieri, la dezbaterile din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, după discursul citit de președintele Klaus Iohannis, Nicolae Ștefănuță i-a pus președintelui României niște întrebări retorice, desprinse, parcă, din versurile ”Visător”-ului cântat de Randi, cu ani în urmă: „Cum ar fi o Românie cu orașe mai verzi, cu aer curat, cu trenuri rapide? O Românie cu mâncare sănătoasă și cu mai mult respect pentru natură, sol, păduri, albine și animale”. Cum să fie?!

Discursul sibianului care se laudă în fiecare comunicat de presă că ”a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran” a continuat cu o serie de platitudini și chiar utopii: ”Vreau să luptăm împreună pentru o Românie care oferă tinerilor locuințe accesibile, locuri de muncă stabile, servicii de sănătate, inclusiv mintală. Avem nevoie de cămine decente pentru studenții de acum, viitorii noștri doctori și profesori, viitorii noștri arhitecți, care acum învață în cămine pline de igrasie, câte 4-5 în cameră, în condiții nedemne. Domnule Președinte, e posibil ca viitorul președinte al României să fie azi într-un cămin din acesta!” Și?