fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Nereguli în transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos

2 mc de mesteacăn, transportat ilegal în localitatea Rod

În perioada 12 – 13 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov, au desfășurat o acțiune pe linia transportului, depozitării și comercializarii materialului lemnos pe raza județului Sibiu.

Cu această ocazie, în urma verificărilor efectuate la un depozit de material lemnos din localitatea Săliște, s-a constatat o diferență totală între stocurile faptice și cele scriptice de 49,66 mc lemn foc din specia fag.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 11.000 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea cantității de 49,66 mc lemn foc din specia fag,  în valoare de 8.000 de lei, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Valea Frumoasei Săliște.

Cu ocazia aceleiași acțiuni, pe raza localității Gura Râului, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 36 de ani în timp ce transporta cantitatea de 3,7 mc de cherestea fără a deține documentele legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Gura Râului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si