fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Medias

Nașterea poetului nepereche, celebrată de elevii medieșeni

Nașterea poetului nepereche, celebrată de elevii medieșeni
Parafrazându-l pe Voltaire, putem spune că „Dacă Eminescu n-ar fi existat, ar fi trebuit inventat”. Ziua de 15 ianuarie este sărbătorită anual ca ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, poetul național care exprimă cel mai bine și cel mai complet spiritualitatea românească. Ca o recunoaștere a personalității marcante a poetului nepereche al poporului român, aceiași zi de 15 ianuarie a fost aleasă ca fiind Ziua Culturii Naționale.
Și în acest an Liceul Teoretic Axente Sever a organizat acțiuni dedicate implinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. Elevele clasei a IX-a Filologie au avut o inițiativă aparte pentru ziua de 15 ianuarie, in condițiile in care din punct de vedere educațional această zi a însemnat trecerea de la primul semestru la al doilea semestru al anului școlar 2021 – 2022.
Astfel, elevele Georgiana Jata și Larisa Vanda au recitat online din lirica eminesciană a poetului nepereche, in vreme ce Mădălina Nistor, tot din clasa a IX-a Filologie, a compus și a recitat online o poezie emoționantă, dedicată lui Mihai Eminescu.
În videoclipul de mai jos puteți urmări materialul axentistelor noastre, prin care Liceul Teoretic Axente Sever a sărbătorit cei 172 de ani de la nașterea poetului național al României și Ziua Culturii Naționale. Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită pentru prima dată la 15 ianuarie 2011.
Etichete: