fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Muzicieni sibieni în concert la Biserica Saint-Laurent din Rennes

26 de elevi și foști elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, parte dintre ei membri ai Orchestrei de tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” au susținut în 29 martie 2019 un concert la Biserica Saint-Laurent din Rennes. Evenimentul face parte din proiectul „Orchestra Tinerilor din Haute-Bretagne și Orchestra din Sibiu: schimb muzical și cultural între tineri muzicieni” și este o manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019.
Cele două orchestre au efectuat repetiții comune și a fost susținut un concert în Rennes. Repertoriul Orchestrei sibiene în cadrul concertului a fost Muzicieni sibieni în concert la Biserica Saint-Laurent din Rennesstabilit de comun acord între cei doi dirijori, prof. Andrei Craciun și prof. Gaetan Manchon, conținând atât muzica clasică, cât și muzica din film. Au fost interpretate piese precum ,,Petite Suite” de Claude Debussy, ,,Rapsodia Română Nr. 2″ a lui George Enescu, ,,Couleurs” de M. Dutilleux, uvertura operei ,,Un giorno di regne” de Giuseppe Verdi, ,,Muzica” de George Grigoriu, uvertura operei ,,Belle Helene” de Jacques Offenbach, dar și piese de Bach, Faure aranjament după lucrarea lui John Williams a coloanei sonore din celebrul film ,,Star Wars” și aranjament pentru orchestra formației ,,Survivor” la piesa ,,Eye of The Tiger”.
Evenimentul ,,Europa prin muzică” a avut loc vineri, 29 martie la Biserica Saint-Laurent din Rennes.
Din programul activităților comune nu a lipsit o seară muzicală tradițională și un workshop de dansuri populare bretone, susținut împreună cu profesorii și familiile elevilor francezi care au cazat delegația sibiană pe toată perioada vizitei. Aceasta colaborare va continua printr-o a doua întâlnire între cele două orchestre, care va avea loc în România, în perioada verii anului curent.
Etichete:

Recomandam sa citesti si