fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

”Muzică în Catedrala Luterană” continuă cu concerte de orgă

De la începutul lunii iunie Biserica Evanghelică Sibiu (Biserica Sf. Maria) găzduiește tradiționalele concerte de orgă, din cadrul proiectului Muzică în Caterdala Luterană.

Seria de concerte va continua până în data de 17 decembrie 2022 în zilele de  vineri de la ora 12:00 și sâmbătă de la ora 19:00.

Începutul lunii octombrie va fi marcat de un concert extraordinar in data de 01, incepând cu orele 19:00, al organistei Paraschivescu Nicoleta.

Nicoleta Paraschivescu predă orgă la Academia de Muzică din Basel (AMS) și este organistă la Theodorskirche din Basel (orgă Kern, 1983).Este câștigătoarea premiului 2016 al fundației hibou și și-a luat doctoratul la Universitatea Leiden (NL) în 2015. Ea este, de asemenea, fostă bursieră Rotary International și câștigătoare a competiției internaționale Prix Joseph Bossard 2010 (CH). A susținut concerte în diferite țări europene și la festivaluri de renume. Ea poate fi auzită și în numeroase coproducții și înregistrări radio. Cel mai recent CD „Partimenti napoletani” a fost lansat de SONY (dhm) în 2018. La începutul anului 2019, cartea ei „Die Partimenti Giovanni Paisiellos: Paths to a practical understanding” a fost publicată în seria Scripta a Schola Cantorum Basiliensis (Schwabe Verlag).

Biletul de intrarea este de 20 lei pentru  adulţi pentru concertul care va avea loc sambata, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri.

Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.

Etichete: