fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Muzeul Național Brukenthal vă invită la expoziția ”The fading story of chimera”

Muzeul Național Brukenthal vă invită vineri, 6 mai, ora 15:00 la Muzeul de Artă Contemporană situat pe strada Tribunei numărul 6, pentru a lua parte la deschiderea uneia dintre cele mai importante expoziții de pictură contemporană din acest an.

Expoziția: The fading story of chimera

Artiști: Kudor István Duka, Cristian Lăpușan

Locul de desfășurare: Muzeul de Artă Contemporană, strada Tribunei, nr. 6

Durata: 6 – 29.05.2022

Vernisaj: Vineri, 6 mai 2022, ora 15:00

Curatori: Ioan Muntean, Alexandra Gălăbuț

Cei doi artiști: prof. univ. dr. Kudor István Duka și asist. univ. dr. Cristian Lăpușan din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul  din două perspective artistice diferite.  Figura umană capătă semnificații simbolice în lucrările artistului Kudor István Duka, fiind caracterizată de expresionismul gestului pictural etalat pe suprafețe generoase într-o serie de lucrări ce surprind bogăția tehnicilor picturale ce i-au configurat în timp viziunea personală asupra portretului. Într-o variație de dimensiuni, în cunoscuta tehnică a picturii în ulei pe pânză, Cristian Lăpușan se axează pe redarea realistă a figurilor umane, a materialităților și texturilor, aprofundând pictural scenografia universului personal populat cu portrete reale a celor în mijlocul cărora trăiește. Două viziuni artistice diferite dar nu și antagonice vă invită așadar la un dialog despre posibilitățile de reprezentare a figurii umane „ca măsură a tuturor lucrurilor”.

 

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu, strada Tribunei nr. 6, în perioada 6 – 29.05.2022, de miercuri până duminică în intervalul orar  9:00 – 17:00 (ultimul bilet putând fi achiziționat la 16:30).  Accesul la vernisaj este gratuit. Vă așteptăm!

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si