fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Timp Liber

Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția lui George Șerban

Vineri, 31 iulie 2020, la ora 11:00, în Cabinetul de Stampe din Palatul Brukenthal se va deschide expoziția intitulată Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede. Participarea la vernisaj se poate face doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția lui George Șerban

Ai auzit de Picasso, de Toulouse-Lautrec, de Renoir sau Matisse? Dacă îți place Dali, Magritte, Braque, de Chirico, Munch sau Klimt vino să vezi lucrări de grafică și litografie.
Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este amețitor.

Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul.

Expoziţia: Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede

Artiști: Picasso, Chagall, Munch,Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages

Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe, Piața Mare, nr.4

Durata: 31 iulie – 27 septembrie 2020

Vernisaj: vineri, 31 iulie 2020, ora 11:00/participarea la vernisaj doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță

Co-organizator: av. George Șerban

Partener: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu

Text oferit de curatorul expoziției:

Etichete:

Recomandam sa citesti si