fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Muzeul Național Brukenthal prezintă expoziția ”The Atlas of Beauty. Femeile lumii și poveștile lor”

Expoziția: The Atlas of Beauty. Femeile lumii și poveștile lor

Artist: Mihaela Noroc

Locul de desfăşurare: Casa Albastră, Sala Multimedia, Piața Mare, Nr. 5, Sibiu

Durata: 8.06 – 2.07 2023

Vernisaj: 8 Iunie, orele 18.00

Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00-18.00

Curator: dr. Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal

Parteneri: FITS (Festivalul Internațional de Teatru),

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

Text oferit de curatorul expoziţiei:

Născută în 1985, Mihaela Noroc este absolventă a Universității Naționale de Arte din București. Ca fotograf, Mihaela Noroc lucrează de peste 10 ani la proiectul Atlasul Frumuseții. Până acum a fotografiat peste două mii de femei în aproape 100 de țări.

În toți acești ani, Mihaela Noroc a acumulat peste 1,5 milioane de urmăritori pe rețele sociale unde împărtășește frecvent portretele realizate. De-a lungul timpului Mihaela Noroc a fost intervievată de instituții media prestigioase ca BBC, CNN, TIME, The Guardian sau Der Spiegel. Proiectul Atlasul Frumuseții s-a concretizat, în 2017, într-un album. Albumul Atlasul Frumuseții a fost publicat până acum pe 3 continente în mai multe limbi, cum ar fi: engleză, germană, chineză, japoneză si română. Albumul s-a vândut în peste 150.000 de exemplare până în prezent. Mihaela Noroc și-a prezentat proiectul în mai multe expoziții individuale în mari orașe ale lumii, amintim New York, expoziția Mihaelei Noroc a fost găzduită de sediul central al ONU. De asemenea, expozițiile Mihaelei au fost prezente și în orașe precum Berlin, Londra, Paris sau Seul.

Din 2021 Mihaela Noroc locuiește la Sibiu. Călătorește frecvent în diverse colțuri ale lumii, continuând lucrul la proiectul Atlasul Frumuseții și pregătindu-se pentru cel de-al doilea album.

În cadrul proiectului expozițional veți avea ocazia de a participa la mai multe tururi ghidate în prezența autoarei în următoarele zile:

  • 10 iunie 2023, ora 11.30, tur ghidat pentru copii
  • 17 iunie 2023, ora 16.30. tur ghidat pentru adulți
  • 1 iulie 2023, ora 16.30, întâlnire și discuție cu autorul.