fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Medias

Muzeul din Mediaș continuă seria evenimentelor intitulate generic „Vineri seara la muzeu”

Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret va organiza în perioada iulie- august, evenimentul „Vineri seara la muzeu“- spectacole, expoziții și vernisaje. Astfel, Muzeul Municipal Mediaș va fi vineri, 17 iulie, începând cu ora 19.30, gazdă pentru „Festivalul Mediaș Cetate medievală în vreme de restriște“, regândit și adaptat la situația epidemiologică actuală. Accesul publicului se face în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

Evenimentul din acest weekend debutează cu „Descoperire inedită în istoria Mediașului – O piatră de hotar a orașului de la sfârșitul Evului Mediu“, urmate de cântece și dansuri medievale, spectacol cu cai, spectacol cu foc și teatru medieval. Spectacolele sunt susținute de ordinele Cavalerești medieșene: Grupul de Reconstrituire istorică Teutonii Transilvaniei, Straja Cetății Mediaș și Paladinii de Terra Medies, dar și Truverii, veniți tocmai de la București.

Prima ediție a proiectului „Vineri seara la muzeu“  avut loc în 10 iulie, odată cu vernisajul expoziției „Donații și donatori“, moment ce a fost urmat de 2 recitaluri de muzică folk susținute de medieșenii Feri Teglaș și Virgil Suciu.

Evenimentul s-a încheiat cu proiecția filmului documentar „Transalpina, Drumul Regilor“, în regia lui Dumitru Budrală, un film spectaculos prezentat în deschiderea Festivalului Internaţional Astra Film de la Sibiu, în anul 2019.

Etichete:

Recomandam sa citesti si