fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Muzeul ASTRA vă invită la un atelier interactiv de crestături în lemn

În perioada 25-26 august, vino în Muzeul ASTRA și vei învăța să crestezi lemnul! Da, ați auzit bine – muzeul găzduiește un atelier interactiv de crestături în lemn.
În cadrul evenimentului va fi făcută o scurtă prezentare despre civilizația lemnului și despre furcile de tors și aplicarea unor tehnici tradiționale de prelucrare a lemnului (rindeluire, crestare, sculptură, traforare).
Obiectele vor fi selectate din albumul lui Dimitrie Comșa, iar la sfârșitul atelierului participanții își vor păstra obiectul confecționat. Publicul țintă sunt tinerii cu vârste cuprinse între 10-18 ani, însă se pot face excepții.
Atelierul face parte din Proiectul pentru promovarea și valorificarea patrimoniului laic din zona Transilvaniei, iar înscrierile se pot face pe adresa de mail andrei.buda@ulbsibiu sau 0722489626.
Proiectul pentru promovarea și valorificarea patrimoniului laic din zona Transilvaniei este finanțat prin Fondul Științescu Sibiu 4.2, fond implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR, împreună cu partenerii locali Visma Software, wenglor Romania, KeepCalling, BearingPoint, Continental Automotive Systems Sibiu, NTT Data, Gama IT, AT Arena 4.0, precum și donatori individuali.
Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor de 6-19 ani.
Etichete: