fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Muzeul Astra vă invită la o incursiune prin epica Vale a Hârtibaciului

Muzeul Astra vă invită la o incursiune prin epica Vale a Hârtibaciului

Muzeul Astra va fi duminică, 11 octombrie, gazda evenimentului „Târgul comunităților rurale, ediția a XXIV-a, Valea Hârtibaciului, comunitatea din Cașolț”. Potrivit organizatorilor, în intervalul orar 10-16va fi o incursiune într-o duminică de vis prin epica Vale a Hârtibaciului.

Veți putea gusta din gastronomia specifică locului vine la Muzeul ASTRA cu preparate ca tocăniță de vițel, ciorbă cu tarhon și gogoși. Și, cu siguranță că nu veți pleca acasă cu mâna goale, deoarece de la Târgul de Țară puteți cumpăra pâine, plăcinte, produse apicole, mere și must de mere, siropuri și gemuri, preparate din lapte de vacă sau oaie.

Pe lângă bunătățile specifice comunității Cașolț veți putea participa și la meșteșugurile din Valea Hârtibaciului care pun în scenă trei ateliere practice: de pielărie – meșterul din Cașolț vă va arăta cum se fac curelele sau hamurile pentru cai; de prelucrare a lemnului și un atelier de creație, în care vor folosi plante uscate pentru aranjamente de toamnă.

Recomandarea organizatorilor este pentru participanți să respecte normele sanitare impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului COVID-19, să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea fizică.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment