fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Muzeul ASTRA vă invită la atelierul de vopsire naturală a lânii

Muzeul ASTRA vă invită la atelierul de vopsire naturală a lânii
În 22 și 23 iulie, în intervalul orar 9:00-17:00, în Muzeul ASTRA, la Gospodăria din Șeica Mică veți învăța despre practica de vopsire naturală a lânii. Veți descoperi acest meșteșug străvechi în compania Iuliei Teodorescu, expert restaurator textile a Muzeului ASTRA.
Ca să pricepi plantele și natura, trebuie să existe o… chimie! Asta crează fenomenul ASTRA! Și cum nimic nu se face doar din vorbe, iată care sunt următorii pași:
Pasul 1 – vopsirea naturală a lânii
Pasul 2 – învățăm Eco-printingul + o lecție de chimie experimentală
Rezultatul? Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA
„Colega noastră este o prezență agreabilă și vă va oferi informații utile despre plantele tinctoriale și substanțele chimice folosite în fixarea culorii pe material. Atelierele sunt dedicate copiilor cu vârstele între 6 și 14 ani, care vor să învețe Eco-printingul și chimia experimentală. De asemenea, aici vor putea urmări filmulețe educative despre natură și o expoziție cu plante, alături de un ierbar evolutiv. Înscrierile se fac, în limita locurilor disponibile, la numărul de telefon: 0756085794.”, transmit organizatoriii evenimentului.
Proiectul Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA este finanțat prin Fondul Științescu Sibiu 4.2, fond implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR, împreună cu partenerii locali Visma Software, wenglor Romania, KeepCalling, BearingPoint, Continental Automotive Systems Sibiu, NTT Data, Gama IT, AT Arena 4.0, precum și donatori individuali. Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor de 6-19 ani.
Etichete: