fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Muzeul Astra își redeschide porțile din 15 mai

Mult așteptata redeschidere a muzeelor va lua sfârșit începând cu 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. În cele două luni, în care Muzeul Astra din Sibiu a avut porțile închise pentru vizitatori, angajații instituției ne-au pregătit câteva surprize.

Pentru redeschiderea de la finele săptămânii, conducerea anunță că va lua măsuri de protecție pentru toți cei care le trec pragul. Aceștia au montat  panouri din plexiglas, dar și distanțiere autocolante, în zona de casierii și la intrările în instituție. De asemenea, au fost amenajate și câteva puncte cu dezinfectant în zone distincte din Muzeu.

Directorul Ciprian Ștefan anunță că muzeul este pregătit să primească aproximativ 2.500 de vizitatori pe zi.

Din data de 15 mai se vor redeschide muzeele, primele vor fi cele în aer liber, printer care se află și Muzeul Astra. Noi suntem pregătiți pentru redeschidere, la poarta principal sunt montate deja viziere pentru zona de caserii, suporți pentu dezinfectant. Iar cele 50 ha ne permit la un flux de 2.500 de vizitatori pe zi. Am pregătit o surpriză pentru public, vorbim de aleele senzoriale din zona de pădure. Ne-am inspirat de la muzeele în aer liber din occident, fiind un alt tip de experiență pentru vizitatorii nostri, transmite Ciprian Ștefan, directorul Complexului Muzeal Astra.

În toate aceste măsuri s-a ținut cont de reglementările în vigoare impuse de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică.

Etichete:

Recomandam sa citesti si