fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Municipiul Sibiu trebuie să aibă o Agendă a Sănătății

Municipiul Sibiu trebuie să aibă o Agendă a Sănătății, însă aceasta nu trebuie să acorde finanțare pe criterii EXCLUSIVISTE, doar acelor unități spitalicești cu paturi de utilitate publică, în contextul în care, știm cu toții că în municipiul Sibiu mai există și alte entități, private, dar și ONG-uri sau alte structuri care prestează diferite servicii în acest domeniu, dar care, în momentul de față sunt exceptate de la finanțarea prin această agendă.
„Am reiterat acest lucru și astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local, unde, pe Ordinea de zi a fost supus la vot Proiectul de hotărâre pentru aprobarea criteriilor de departajare a cererilor de sprijin financiar în domeniul asistenței de sănătate, conform Regulamentului aprobat prin HCL nr. 460/2021.
Dat fiind faptul că acest proiect a readus în actualitate tema Agendei de Sănătate, am ținut să readuc și eu în atenția domnului Adrian Bibu, consilier local PNL și administrator public al județului Sibiu, același aspect ca data trecută: dacă Consiliul Județean (C.J.) Sibiu a făcut demersurile necesare pentru a solicita sprijin financiar și din partea celorlalte adminstrații județene învecinate. Aceasta, în contextul în care aproximativ o treime din beneficiarii serviciilor medicale acordate de Spitalul Județean și a celorlalte spitale din subordinea C.J. Sibiu, provin din afara județului nostru.
A doua întreare pe care i-am adresat-o domnului Bibu este, dacă grupul politic PNL pe care îl reprezintă, atât ca și Consilier Local cât și în calitate de Administrator Public al județului Sibiu, a luat în calcul să propună Consiliului Județean înființarea unei Agende a Sănătății, similară celor deja existente acolo. Tocmai pentru a oferi și Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu (finanțat exclusiv de Primăria Sibiu) și celorlalte unități spitalicești de interes public din județul Sibiu, posibilitatea de a depune proiecte și de a beneficia de finanțare județeană, exact așa cum beneficiază de finanțare locală spitalele din subordinea Consiliului Județean Sibiu, prin această agendă.
Din păcate, cele două întrebări adresate de mine liderului de grup al PNL, Adrian Bibu, au rămas fără răspuns.”, consideră consilierul PSD, Cătălin Stanciu.
Etichete: