fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Municipiul Sibiu, Agnita, Apoldu de Jos, Racovița și Șelimbăr vor intra în carantină

Coronavirus | 13 decese și 253 de cazuri noi în Sibiu

Municipiul Sibiu, Agnita, Apoldu de Jos, Racovița și Șelimbăr vor intra în carantină, având rata de incidență peste 6/ mia de locuitori. Măsurile luate de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vizează închiderea teraselor și a târgurilor și oboarelor, interzicerea servirii mesei în incinta centrelor comericiale (doar la pachet), închiderea locurilor de joacă din mall-uri și restricționarea parcărilor cu 50% la sută din capacitatea totală.
Măsurile au nevoie de Institutul Național de Sănătate Publică, după care pot fi implementate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. Decizia va intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

„Măsurile nu trebuie să afecteze activitățile economice, doar reduc o mișcare a oamenilor care nu este necesară. Până la urmă, dorim să controlăm pandemia pentru a nu bloca acest sistem medical. Au fost eficiente în starea de urgență măsura în care oamenii părăseau doar în condiții de strictă necesitate locuințele. De fapt, acesta este elementul esențial pe care îl va institui starea de carantină: ăsuri de control al mersului inutil pe stradă”, a declarat Rareș Marcea, subprefectul Sibiului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si