fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Mostră de non-inteligență naturală, la Colegiul Prefectural al Județului Sibiu

O mostră de non-inteligență naturală va fi prezentată în ședința de mâine a Colegiului Prefectural al Județului Sibiu. Un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (nu se știe cine) va prezenta o temă de mare actualitate: ”Interconexiunea securității și sănătății în muncă cu inteligența artificială”.

”Lucrarea” ITM Sibiu nu este altceva decât un amalgam de informații teoretice copiate din diverse texte de specialitate publicate în limba engleză și traduse, probabil, cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA). Altfel nu se explică zecile de greșeli din frazele fără sens care alcătuiesc cele cinci pagini ale materialului transmis de ”specialiștii” ITM Sibiu.

”Coboții sunt conectați la internetul lucrurilor”

Pentru că nimeni nu are răbdare să citească aberațiile ITM Sibiu, vă oferim un exemplu: ”Îmbunătățirea sarcina de muncă cognitivă și sănătatea este un alt beneficiu, împreună cu perfecţionarea şi reducerea timpului pe ecran. Pe de altă parte, dezavantajele impactului bazat pe AI sistemele utilizate pentru automatizarea sarcinilor sunt în principal psihosociale și organizatorice, care ar trebui abordate cu același lucru atenție acordata impactului fizic. O provocare comună este teama de pierderea locului de muncă în cadrul forței de muncă. (…) Pe măsură ce coboții sunt conectați la internetul lucrurilor, există probleme de securitate cibernetică și riscuri asociate de siguranță funcțională”. Pare un text-capcană demn de un subiect pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, cerința fiind identificarea greșelilor și sublinierea dezacordurilor.

”Timpul trece, leafa merge!”

De altfel, ședințele Colegiului Prefectural al Județului Sibiu sunt o pierdere de vreme. La finalul fiecărei luni, șefii instituțiilor deconcentrate se reunesc la Prefectură, unde, pe rând, prezintă câte un raport de activitate, în fața prefectului. Plictiseala este totală în rândul auditoriului. Unii directori povestesc între ei, unii se uită pe facebook, iar alții joacă candy crush pe telefon. Una peste alta, sunt cel puțin două ore pierdute, din timpul programului de bugetar, dar bine plătite! Pe principiul: ”Timpul trece, leafa merge!” Mult mai simplu și eficient ar fi ca materialele cuprinse în ordinea de zi a ședinței să fie publicate online, la dispoziția celor cu adevărat interesați.

Etichete:

Recomandam sa citesti si