fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Modernizarea străzii Preot Bacca se apropie de finalizare

Lucrările de modernizare a străzii Preot Bacca, pe tronsonul dintre str. Islazului și str. Săcel, se apropie de finalizare, acestea făcând parte din proiectul amplu de amenajare a noului parc al Sibiului, în zona Tilișca. Această stradă va asigura legătura pietonală și rutieră cu viitorul parc.

Zilele acestea se toarnă asfaltul pe strada Preot Bacca, complet modernizată după lucrări ample care au refăcut structura tronsonul menționat:

  • O magistrală importantă de apă potabilă a fost relocată
  • Rețelele de canalizare menajeră și pluvială au fost modernizate și extinse
  • Rețeaua de apă potabilă a fost și aceasta modernizată și extinsă, la fiecare proprietate fiind instalate apometre cu citire la distanță
  • A fost amenajată o rețea de iluminat public eco-eficient, iar tot cablajul aerian a fost coborât în subteran, în canalizația metropolitană nou amenajată.
  • Au fost create trotuarele și 300 mp de zone verzi, care se vor amenaja în următoarea perioadă cu iarbă și arbori.

Amenajarea noului parc din zona Tilișca continuă, deschiderea acestuia fiind planificată pentru primăvara anului viitor. Lucrările sunt realizate în proporție de peste 80%. Până în prezent, s-a finalizat terasarea și stabilizarea versantului, s-au conturat aleile, precum și întreaga infrastructură pentru iluminatul public, fiind montați zeci de stâlpi de iluminat ambiental, cu LED. Inelul de apă și fântâna arteziană au fost și acestea conturate și s-a turnat fundația pentru zona de belvedere. Structura zonei de pump track este gata, iar terenul de sport multifuncțional este aproape finalizat.

Reamintim: Cel mai nou parc al Sibiului va avea 60.000 de mp de zonă verde (din suprafața totală de 64.000 mp). Acesta va include un labirint verde, alei pietonale și alei “verzi”, o zonă de belvedere asupra orașului, un teren de minigolf și un teren de sport multifuncțional, o mini-instalație de tiroliană, zone de joacă pentru copii, una de fitness și workout și o zonă de pump track. Trei amenajări deosebite vor completa atmosfera din parc: o fântână arteziană cu jocuri de lumini, un inel de apă amplasat în centrul parcului și un inel de mesteceni iluminat ambiental care conturează o zonă deosebită de relaxare în parc.