fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Modernizarea spaţiilor din Grădina Zoologică Sibiu continuă

Serviciul Public care administrează Zoo Sibiu continuă lucrările de îmbunătăţire a condiţiilor în adăposturile animalelor.

Un contract pentru construirea unui nou amplasament pentru erbivore este deja în curs, alte trei contracte de lucrări fiind semnate în luna noiembrie a acestui an. Cel mai recent semnat contract are ca obiectiv construirea unui adăpost destinat păsărilor de baltă, împreună cu un ţarc şi gardul aferent. Adăpostul va avea o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi un număr de şase ţarcuri cu o suprafaţă totală de 640 de metri pătraţi. În cadrul acestui contract se va amenaja şi gardul de împrejmuire pe conturul lacului nr. 2, măsurând peste 670 de metri liniari. Valoarea contractului este de 468.139,11 lei, fără TVA, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 9 luni. În urma amenajării acestui adăpost Zoo Sibiu va achiziționa noi exemplare de păsări de baltă, care să completeze efectivul existent de nouă astfel de păsări.

În luna noiembrie a fost semnat și contractul pentru construirea unui nou gard de împrejmuire a Grădinii Zoologice Sibiu. Este vorba de construirea unui gard de 4 metri înălţime, cu o lungime de 2.234 metri liniari, construit cu o fundaţie continuă de beton, elemente şi plasă metalică. Lucrările din cadrul acestui contract vor începe chiar din această lună, valoarea lor fiind de 873.475,02 lei, fără TVA. Un al treilea contract se referă la amenajarea exterioară a adăpostului pentru maimuţe. Acesta reprezintă o continuare a investiţiei începute anul trecut, când a fost construit un adăpost pentru aceste animale. Contractul de faţă are o valoare de 431.918,91 lei, fără TVA, obiectul fiind construcţia unor ţarcuri exterioare cu o suprafaţă de 868 de metri pătraţi şi amenajarea unor alei pietonale în această zonă cu o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi. Termenul de execuţie a lucrărilor care au început deja este de 5 luni. Adăpostul va fi apoi pregătit pentru achiziția de noi exemplare. Un contract care a fost semnat în luna august anul acesta şi este în desfăşurare în prezent are ca obiectiv construirea unui nou amplasament pentru cele 27 de erbivore găzduite de Zoo Sibiu. Acesta este alcătuit din cinci adăposturi cu o suprafaţă de 65 de metri pătraţi fiecare şi cinci ţarcuri cu o suprafaţă totală de 12.383 de metri pătraţi. Lucrările au început încă de la jumătatea lunii august a acestui an, termenul de execuţie fiind de 10 luni. Valoarea contractului se ridică la 501.587,72 lei, fără TVA.

Etichete:

Recomandam sa citesti si