fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Modernizarea drumului vechi din Păltiniș se apropie de final

Continuă lucrările de reabilitare a drumului vechi din stațiunea Păltiniș, în lungime de 3 km, acesta făcând legătura dintre drumul județean 106A și zona telescaunului de la baza pârtiei Oncești.

Contractul semnat cu SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu are ca obiect reabilitarea rețelei de apă și a canalizării pluviale, modernizarea drumului, a trotuarelor și a sistemului de iluminat public. Lucrările includ de asemenea crearea unui zid de sprijin care să stabilizeze terenul.

Până în prezent constructorul:

  • A finalizat înlocuirea rețelei de apă și modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.
  • A lucrat la noul sistem de iluminat public, alcătuit din peste 140 de stâlpi de iluminat. Rețeaua de alimentare a fost înlocuită deja, lucrându-se în prezent la instalarea ultimilor câțiva stâlpi. Iluminatul public este acum este eco-eficient, cu LED și permite conectarea la sistemul de telegestiune
  • A lucrat la amenajarea drumului, a trotuarelor, a aleilor și parcărilor. Trotuare s-au creat doar în zona de hoteluri și în zona de cabane, acestea amenajându-se în prezent cu asfalt. Instalarea noilor borduri s-a finalizat și aceasta și se lucrează în prezent la turnarea primului strat de asfalt pe carosabil (operațiune finalizată în proporție de 90%). Dacă vremea permite, constructorul este pregătit să aștearnă și stratul asfaltic de uzură pe carosabil.
  • A demolat zidul de sprijin vechi și a construit o structură nouă, pe o lungime de 200 m. Până în prezent, mai mult de jumătate din zid a fost placat cu piatră, aceste lucrări continuând.

Lucrările vor continua până atât timp cât condițiile meteo vor permite.