fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Modernizarea drumului județean Sadu-Rîu Sadului-Sădurel a fost finalizată

Lucrările de consolidare ale versanţilorcare, din cauza desprinderilor masive de bolovani, reprezentau o ameninţare pentru participanţii la trafic, au fost finalizate.

Au fost îndepărtate blocurile de rocă instabilă şi au fost montate dispozitive de fixare pe versanţi. Lucrările au început în luna mai 2014 şi au fost încheiate la sfârşitul lunii octombrie 2014. Aceasta a fost cea de-a doua etapă a proiectului „Modernizarea DJ 05 G Sadu-Rîu Sadului-Sădurel km. 21+250-41+425”, care a debutat în 2010. Prima etapă a proiectului a constat în refacerea infrastructurii drumului, realizarea sistemului de scurgere a apelor, lucrări de consolidare şi apărări de maluri, lucrări de poduri, realizarea de elemente de siguranţă a circulaţiei, refacerea mediului.Aceste lucrări au fost finalizate în anul 2012. În cadrul proiectului s-au modernizat peste 20 de kilometri de drum judeţean, s-au realizat 31 de podeţe noi, 5 poduri şi s-a realizat un sistem modern de consolidare a versanţilor. Proiectul „Modernizarea DJ 05 G Sadu-Rîu Sadului-Sădurel km. 21+250-41+425”, finanţat prin Programul Operaţional Regional a fost implementat de Consiliul Judeţean Sibiu în calitate de beneficiar. Valoarea totală a proiectului este de 55.187.710,40 lei inclusiv TVA, din care 43.442.135,80 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, 1.069.224,20 lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean la cheltuielile eligibile şi neeligibile, iar 10.676.350,40 lei reprezintă contravaloarea TVA suportată de la bugetul de stat.

„Este un proiect extrem de important atât pentru locuitorii din zonă,cât şi pentru turişti. Prin acest proiect de consolidare a versanţilor toţi soferii care tranzitează zona beneficiază de siguranţă în trafic aşa cum este şi normal. Iar prin lucrările de modernizareşi refacere a infrastructurii drumului s-a facilitat accesul în zonă, astfel că turiştii pot avea acces mult mai uşor spre atracţiile şi frumuseţile de pe Valea Sadului”, a precizat Ioan Cindrea preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. Programul Operaţional Regional este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

1 Comment

  1. haisamm 05/11/2014

    Nu ne mai plictisiti cu stirile astea de 2 lei. A pus Cindrea 2 parapeti si 2 plase de sarma. Sa i traiasca familia dar chiar nu ne intereseaza. Haules Baules!