fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Mobilitate smart, pe Calea Dumbrăvii

Modernizarea Căii Dumbrăvii, pe tronsonul dintre Bulevardul Mihai Viteazul și strada Ludoș, se apropie de finalizare. “Modernizarea acestei artere este o lucrare complexă pentru că nu este vorba de o simplă reconfigurare de suprafață, ci de reabilitarea în profunzime a rețelelor și reconfigurarea completă a suprafețelor. Scopul final este crearea unei străzi care să arate și să funcționeze în acord cu noua direcție pe care dorim să se dezvolte orașul: mobilitatea smart. Disconfortul locuitorilor de pe stradă, dar și al celor care o tranzitează se apropie de final pentru că lucrările au intrat în ultimele săptămâni”, afirmă Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stadiul lucrărilor

Proiectul s-a referit la tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazul și strada Ludoș al acestei străzi. În primul rând, au fost reabilitate rețelele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială. Fundația drumului a fost și aceasta refăcută. Pe stradă va funcționa un sistem de iluminat nou, cu corpuri cu LED, mai eficient ca luminozitate, dar și din punct de vedere al consumului – în prezent se lucrează la montarea stâlpilor pe porțiunea dintre str. P. Cerna și str. Ludoș și urmează aceeași operațiune pe ultimul tronson, între b-dul M. Viteazul și str. A. Pann. Canalizația subterană, în care vor fi coborâte cablurile de telecomunicații de pe stâlpi, a fost finalizată pe tronsonul pe care aceasta nu a fost amenajată prin proiecte anterioare.

Pe porțiunea dintre bulevardul M. Viteazul și str. Bahluiului s-au montat bordurile, trotuarele și pista pentru biciclete au fost betonate, lucrându-se în prezent la asfaltarea acestora. Legăturile cu străzile laterale au fost realizate pe o lungime între 15 și 30 de metri de intersecție.

Pe tronsonul dintre str. Bahluiului și str. Ludoș se lucrează la betonarea trotuarelor și a pistei pentru biciclete, urmând să se asfalteze și aici.

Următoarea etapă va fi realizarea marcajelor, amplasarea rastelelor pentru biciclete, a coșurilor de gunoi și a băncilor, din care câteva vor fi smart, cu panouri solare, prize USB și hotspotWiFi.

Ultima etapă, foarte importantă, va fi aceea de amenajare a zonelor verzi, care se poate face doar în luna noiembrie, când vegetația intră în repaos și se pot efectua plantări.

Cum va arăta, la final, Calea Dumbrăvii:

– Bandă specială pentru transportul public, pentru circulația dinspre b-dul M. Viteazu spre str. Siretului; pe stradă vor fi amenajate și stații de autobuz noi
– Piste pentru biciclete în dublu sens, delimitate de trotuar și carosabil, cu o lungime de 2,4 km/sens.
– Zone verzi, amenajate cu iarbă, arbori, flori și arbuști
– Trotuare modernizate, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități
– Carosabil reconfigurat și modernizat, cu locuri de parcare pe aliniament, acolo unde spațiul permite.

Etichete:

Recomandam sa citesti si