fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Misiunile jandarmilor sibieni în perioada 29 aprilie – 1 mai

Jandarmii sibieni asigură ordinea și siguranța publică la manifestările religioase de Boboteză

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii sibieni vor acționa pe raza județului, atât independent cât și împreună cu polițiștii sibieni, având ca misiune principală protejarea persoanelor și prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.
În perioada menționată, jandarmii vor acorda o atenție sporită locurilor aglomerate în care urmează să se desfășoare manifestări religioase, activităţi cultural – artistice și sportive.

Pentru un sfârșit de săptămână fără situații nedorite, le recomandăm participanților la evenimentele organizate:

-să evite implicarea în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a acestora;
-să respecte recomandările forțelor de ordine;
-să supravegheze cu atenție copiii;
-să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale;
-dacă sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau se află într-o situație dificilă, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în apropiere.

Pentru siguranța turiștilor, jandarmii montani vor acționa în acest sfârșit de săptămână în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș, acolo unde vor acționa preventiv, astfel încât să se asigure că nu vor fi probleme care să afecteze siguranța turiștilor și ordinea publică.
Aceștia se vor afla pe traseele montane și în zonele turistice cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare, fiind pregătiți să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

Pentru evitarea producerii unor situații nedorite, jandarmii montani sibieni transmit următoarele recomandări:

• Înainte de a pleca în drumeție, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase) și prognoza meteo;

• Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, trusa de prim-ajutor, dispozitive de localizare și telefonul mobil;

• Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;

• În cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

Dacă vă aflați într-o situaţie dificilă solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Etichete:

Recomandam sa citesti si