fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Misiune “specială” pentru polițiști, de Paște

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea Luminii și a sfintelor paști pentru credincioși. Practic, o serie de concesii au fost făcute pentru credincioși, asta în timp ce oamenii legii au primit o misiune specială, vor fi și ei responsabili cu împărțirea Luminii Sfinte.

“Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor paști cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a anunțat Marcel Vela într-o conferință de presă care a avut loc la sediul MAI.

Polițiștii vor ajuta la distribuirea Luminii aduse de la Ierusalim.

“Distribuirea luminii se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică existente aflate în misiune începând cu ora 20:00. Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei respectând regulile de distanțare socială, să fie evitată formarea grupurilor mai mari de 3 persoane. În zonele carantinate, sfânta lumină va fi dusă cu autorul personalului MAI de la centrele episcopale la parohii. În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și voluntarilor. Echipajele care acționează în posturile fixe cât și cele de la punctele de frontieră vor oferi sfânta lumina personelor aflate în trafic sau celor care tranzitează frontiera”, a mai precizat ministrul Marcel Vela.

Etichete:

Recomandam sa citesti si