fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate ANUNŢ

Ministrul Energiei cere Consiliului Concurenței să verifice noile prețuri impuse de furnizorii de energie electrică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere Consiliului Concurenței să verifice noile prețuri impuse de furnizorii de energie electrică pentru românii care nu-și schimbă contractul de la 1 ianuarie. 

Virgil Popescu a declarat, la Digi FM, că furnizorii mari de energie majorează abuziv prețurile odată cu liberalizarea pieței. E vorba de așa-numitul „serviciu universal”. Concret, românii care nu semnează un contract cu un furnizor de anul viitor, rămân în acest serviciu universal și vor plăti facturi mai mari chiar și cu 25%.

“De la 1 ianuarie, toți clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru și au impus un preț în serviciul universal mai mare decât cel din piața concurențială. Vorbim de prețuri mai mari și cu 25%. Acest preț al serviciului universal nu va rămâne așa, am discutat cu președintele Consiliului Concurenței și voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste prețuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurențială corectă”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei le-a recomandat românilor să verifice calculatorul de prețuri de pe site-ul ANRE, acolo unde se află toate ofertele tuturor furnizorilor și să-și aleagă un furnizor cu cel mai bun preț din piața concurențială. El a adăugat că oricând se pot muta la alt furnizor de energie care oferă un preț mai avantajos.

Etichete:

Recomandam sa citesti si