fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional Politica

Ministrul Educației: Teste de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale

Ministerul Educației, Monica Anisie, a publicat astăzi, noi modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. „Testele de antrenament” sunt un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

“În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale. Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.”, se arată în comunicatul de presă al Ministrului Educației, Monica Anisie.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala (TVR) vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Monica Anisie, a declarat duminică, la Digi 24, că este exclusă până acum varianta înghețării anului școlar. Oficialul susține că profesorii mențin legătura cu elevii și, precum medicii, își fac treaba cu mijloacele pe care le au la dispoziție.

Etichete:

Recomandam sa citesti si