fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Militarii chiar au nevoie de repetiție generală ”la fața locului”?

Cu două zile înainte de Ziua Națională a României, autoritățile locale le-au administrat sibienilor o nouă porție de bătaie de joc. Traficul a fost efectiv blocat în centrul orașului pentru ca militarii din Garnizoana Sibiu să poată face o repetiție generală pentru parada din 1 Decembrie. Sute de mașini au fost redirecționate pe străduțele înguste, cu sens unic, din vecinătatea Pieței Unirii și a Parcului Tineretului. De la ora 8:00, până la ora 12:00, Bulevardul Corneliu Coposu a fost rezervat pentru militarii care vor defila de Ziua Națională.

De ce era nevoie de o repetiție generală într-o zi de lucru, la ore de vârf, într-o zonă foarte aglomerată a orașului? Nu există suficient spațiu pentru antrenament în unitățile militare care ocupă o suprafață generoasă din intravilanul municipiului Sibiu? Nu s-ar fi descurcat militarii la parada oficială de vineri fără să repete exact pe traseul stabilit? Oare în vreme de război (Doamne, ferește!) se vor duce pe front să facă o repetiție generală înaintea fiecărei bătălii? Totuși, e doar o amărâtă de paradă, pe o lungime de un kilometru! Sigur că totul trebuie să iasă perfect în ziua cea mare, când prea înalții oficiali ai județului – prefectul, președintele Consiliului Județean, primarul, parlamentarii și toți directorii de instituții de stat (degeaba) – vor primi onorul, în tribuna oficială. Eleganți, zâmbitori și binevoitori cu sibienii de rând care le plătesc salariile grase, mai-marii județului vor saluta Armata cu mândrie și patriotism autentic în suflet.

În acele momente emoționante pentru fiecare român cu dragoste de țară, nu mai contează că 55 de tancuri, mașini de luptă din dotarea armatei, autospeciale de poliție, jandarmerie și pompieri vor defila pe sub ferestrele spitalului județean, ale spitalului de pediatrie, ale clinicii de neurologie și ale maternității. În plus, dacă vremea va fi prielnică, Bulevardul Coposu va fi survolat de șase aeronave militare de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii. Organizatorii acestei desfășurări impresionante de forțe au considerat că este important ca sibienii să vadă că avem tot ce ne trebuie: și militari, și tehnică de luptă. Cu tactica stăm puțin mai prost, din moment ce e nevoie de o repetiție ”la fața locului”.

Parada militară revine în programul festiv al Zilei Naționale după o absență de patru ani, dar și în contextul războiului din Ucraina. Sub deviza ”Totul pentru front, totul pentru victorie!”, mai-marii județului au decis că este timpul pentru o festivitate de neuitat, de 1 Decembrie 2023. Anul viitor îi așteaptă patru rânduri de alegeri, în care soarta lor va fi în mâna sibienilor. Va fi o atmosferă frumoasă, de sărbătoare, în care 1.000 de militari, jandarmi, polițiști și pompieri vor defila prin fața spitalelor. Sibienii vor fi fericiți și vor uita de bătaia de joc pe care au înghițit-o de la autorități, astăzi. Nu a fost prima și nu va fi nici ultima.

Militarii chiar au nevoie de repetiție generală ”la fața locului”?   Militarii chiar au nevoie de repetiție generală ”la fața locului”?   Militarii chiar au nevoie de repetiție generală ”la fața locului”?

Etichete: