fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Educatie Sibiu Timp Liber

Mii de elevi la spectacolele Teatrului de Balet Sibiu

Teatru Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat săptămâna trecută șapte reprezentații ale spectacolului „La fille mal gardée”, pentru 2.766 de elevi. Spectacolele au fost organizate cu circuit închis, la cerere, exclusiv pentru elevii din școlile din Sibiu. Următoarele reprezentații ale spectacolului deschise publicului larg, au loc pe 29 și 30 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

Mii de elevi sibieni au avut posibilitatea să urmărească săptămâna trecută spectacolul „La fille mal gardée”, al Teatrului de Balet Sibiu. Conducerea teatrului anunţă că seria spectacolelor pentru tineri va continua în luna decembrie cu „Spărgătorul de nuci”. De asemenea, publicul larg va avea posibilitatea să urmărească reprezentațiile spectacolului „La fille mal gardée” pe 29 și 30 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

„Acum când situația a permis să prezentăm spectacole cu ocuparea la capacitate maximă a sălii de spectacole, am reluat tradiția organizării de evenimente pentru elevi. Credem că este important ca noile generații să aibă acces la evenimente culturale de calitate, de aceea în fiecare an punem în scenă o serie de spectacole adaptate pentru tineri. Anul acesta am ales baletul comic «La fille mal gardée», adaptare coregrafică de Aleisha Gardner și Alexandru Fotescu, după Alexander Gorsky și Heinz Spoerli, pe muzică de Ferdinand Herold, Peter Ludwig Hertel și Riccardo Drigo. Spectacolul a avut o durată de doar o oră, iar libretul, în mod diferit de spectacolele pentru publicul adult, a fost înregistrat, pentru ca astfel, toți tinerii spectatori din sală să înțeleagă pe deplin acțiunea baletului. Ne bucură deschiderea școlilor din Sibiu pentru spectacolele noastre și le mulțumim tuturor celor aproape 2.800 de elevi și profesori care ne-au vizitat în aceste patru zile. Vom continua în acest an seria spectacolelor pentru tineri. În acest sens, avem în plan o serie de reprezentații pentru elevi, în luna decembrie, cu spectacolul „Spărgătorul de nuci”, conform lui Ovidiu Dragoman, managerul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu.

Programul Teatrului de Balet Sibiu pentru perioada aprilie – mai 2022 poate fi consultat pe site-ul instituţiei sau accesând acest link https://we.tl/t-BvZB3HdDeX

Foto: Teatru de Balet Sibiu

Etichete: