fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: Sibiul ar trebui să aibă o politică locală de atragere de investiții străine în concordanță cu viziunea guvernamentală

La sediul Ministerului Economiei a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și ambasadorul Germaniei la București, Excelența Sa Dr. Peer GEBAUER. În cadrul acestei întâlniri, au fost discutate oportunitățile de investiții ale companiilor cu capital german.

Promovăm România pe harta investitorilor germani. Programele guvernamentale din ultimele luni au făcut ca țara noastră să fie o oportunitate de investiții pentru mediul de afaceri din Germania, dar și din alte state din spațiul comunitar. Drept dovadă, există un interes deosebit din partea investitorilor străni pentru dezvoltarea de noi afaceri în România. Ministerul Economiei participă activ la atragerea de investiții facilitând relațiile între stat și mediul privat. Încurajarea acestor inițiative constituie modele de bune practici pentru promovarea relațiilor comerciale între state.”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

În cadrul întâlnirii, s-au punctat cele mai de interes proiecte ce urmează să fie realizate în România. Atât Florin Spătaru, ministrul Economiei, cât și secretarul de stat, Mihai Macaveiu, i-au asigurat pe reprezentanții ambasadei Republicii Federale Germania în România de disponibilitatea și deschiderea autorității centrale pentru colaborări în vederea promovării intereselor economice ale României.

Sibiul este unul dintre județele unde trebuie să existe o politică locală de atragere de investiții străine, astfel încât să fie creată oportunitatea dezvoltării unor afaceri cu impact economic local. Crearea unor noi capacități de producție vor aduce plus valoare și vor încadra Sibiul pe o piață competitivă a locurilor de muncă. Politica și viziunea locală trebuie să fie în concordonață cu programele și inițiativele guvernamentale, dacă ne dorim ca Sibiul să devină unul dintre județele cu potențial de dezvoltare”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.